Шансовете на третия мандат са минимални. Съперниците могат да преговарят, враговете

...
Шансовете на третия мандат са минимални. Съперниците могат да преговарят, враговете
Коментари Харесай

Негласуващите могат да предопределят много по-различна политическа карта?

Шансовете на третия мандат са минимални. Съперниците могат да договарят, враговете отиват на нови избори. Това сподели пред БНР политологът Ивайло Динев.

" Лека-полека отново очакванията са към нови избори. "

По думите му е налице поляризация и обществена омраза, които пречат на съставянето на държавно управление. Партиите се водят повече по публичното мнение и не се пробват да го възпитават, счита Динев.

Динев вижда едно решение – поради неналичието на формула в този парламент, при едни нови избори повече хора да излязат да гласоподават, тъй като сегашните негласуващи не са толкоз коренно настроени.

" Негласуващите могат да предопределят доста по-различна политическа карта в България. "

Един от методите да се промени политическата обстановка е някой да реши да работи по отношение на националния интерес, а не по отношение на партийния, като загърби резултатите от едни последващи избори, разяснява Ивайло Динев в предаването " Преди всички ".

Според политолога разграничителните линии сред партиите са в основата на политиката, само че сниженият обществен спор и методът, по който той се случва, " води до надълбоко окарикатуряване " и оттегляне на хората да гласоподават.

По-важни ще бъдат общинските избори, акцентира Ивайло Динев.

Сега се намираме в цикъл, чийто край към момента не се вижда. Пренареждането означава намиране на нов център на политическата карта – това към този момент не е, само че към момента няма и различен, разясни той.

" Все още сме в временен миг. Кога ще приключи той – един от ключовете е в общинските избори. "

Динев посочи още, че публичното мнение натежава " към създаване на нова политическа система ", като насъбраното отчаяние отива към нови политически сили, а партии като " " са част от това оформяне на новото посланичество.

" Въпросът е дали на нови избори такива партии, които са коренно настроени, ще привлекат повече гласове, дали ще се появи нова политическа мощ в център-лявото пространство, която да върне част от изгубения избор след спада на. Общественото мнение през последните 2 години демонстрира, че има пренареждане на политическата система и търсене на нов център. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР